mir-mur eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Alumínium „gyöngyözése”
Collapse
X
-
korompaiistvan kedvelte ezt.
- 1 like
-
TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEzt most mondod???
- 2 likes
Komment
-
Elkészült többek között a blokkom gyöngyözése. Ilyenfajta művelethez eddig nem volt még szerencsém, de az eredmény tetszik.
Ha azt számítom, hogy megvettem 2 ezerért egy műanyagflakonos kromofágot, aminek max. csak jó illata van, de félmunkát végzett, bár ne tettem volna. Az üveggyöngy levitte a maradék festéket, az ocsmány oxidációt, még az egyébként nem túl jól látszó utolsó karaktert is kiemelte a motorszámból.
További pozitívum, hogy leszedte a fékfedelekről és a váltókarról a krómot is.
Az egész blokkért, két kerékagyért, két fékfedélért, váltókarért és a két kipufogó hollanderért fizettem 5 ezret. Szerintem bőven megérte...
- 5 likes
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseElkészült többek között a blokkom gyöngyözéseOdinHEM kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
Utoljára szerkesztve a következő által: demeter; 2012 aug. 08, 15:21.OdinHEM, Blackmumus és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
Napokban gondolkodtam azon, hogy a p21-esem blokkját lehet megérné inkább gyöngyöztetni.
Azon szakikat kérdezném akik láttak gyöngyözést és eredeti szürkés blokkfestés. A kettő mennyire közelit egymáshoz?
A blokk festést én személy szerint nem kedvelem, e törekednék a gyári küllemre is.
Továbbá a gyöngyözés a rá kerülő szennyeződésekkel hogy viszonyul ?
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésezsíros ujjlenyomat
Komment
-
Beni ha fested akkor nem látszik meg rajta az ujjlenyomat és tisztítani is könnyű lesz, ha viszont gyöngyözöd, vagy homokozod, vagy polírozod akkor minden zsíros, olajos lenyomat meg fog rajta látszani és sokkal több törődést igényel mint ha csak simán lefestenéd, de sokkal látványosabb ha fémtiszta a felület (szerintem).korompaiistvan kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehm az nem túl megnyugtató
Komment
-
Domi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMiskolc környékén, vagy 100 km-en belül, hol tudok blokkot gyöngyöztetni?
Egyébként mai fejemmel én már nem csináltatnék ilyet blokkon. Nagyon szép a felület frissen, aztán sötétedik a felületi oxidációval. Ez még nem lenne baj, csak elövettem azt a hibát, hogy papírtömítést használtam a blokknál. Na az mostanra szépen megszívta magát olajjal és a gyöngyözött felületen adja is kifelé szépen. Valaki egyszer az olajpára kifejezést használta, kb. úgy nevezném én is. Egy eredeti felületen nyoma sem lenne, erről meg már oldószerrel kellett törölgetnem.
Mi lesz ha használatba veszem a motort? Vagy ha a karburátorból rácseppen a benzin-olaj keverék? Küzdelem, az biztos...
Joker fülembe ültette a bogarat és az alumínium eloxálás igencsak megtetszett, legközelebb inkább azt választom a blokkra. Azon kívül papírt soha többé tömítésnek. Csak valami jó minőségű pasztát (loctite 5920 pl.).
- 1 like
Komment
Komment